trailkids




2024-től a Terepsport Club Sportegyesület elindítja TRAIL KIDS programját. 

A „TRAIL KIDS” program egy olyan szabadidős elfoglaltság a gyermekek számára, ahol a különböző szabadidősportokkal ismerkedhetnek meg felügyelet és biztonságos körülmények közt.

A programokat az egyes sportágakban tapasztalt edzők, oktatók, vezetők irányítják, akik magukénak érzik a szabadtéri aktív életmód szellemiségét.

Sportágaink körét folyamatosan bővítjük. Célunk hogy a gyermekek minél több az évszakoknak és az időjárási adottságoknak megfelelő szabadidős sportággal ismerkedhessenek meg.

Ez olyan tevékenységeket jelent, mint a hegyi kerékpározás/kerékpározás, a túrafutás, a tájfutás tavasszal, nyáron és ősszel, valamint túrázás minden évszakban. Nagyobbak számára a későbbiekben a sziklamászás és a klettersteig utakon való közlekedés megismerésére is lesz lehetőség.

Programjainkat a gyerekek életkorához megfelelően alakítjuk, figyelve az egyéni igényekre. A szabadidő programjaink során jellemzően 9-14 éves korig foglalkozunk gyerekekkel. Szeretnénk ha 14 éves korra egy átfogó képet kapnának a különböző szabadidős tevékenységekről, mozgásformákról, sportágakról, hogy a későbbiekben könnyebben tudjanak dönteni hogy számukra melyik a helyes, megfelelő irány.

A TRAIL KIDS lehetőségeket kínál a gyerekeknek, és lehetővé teszi számukra, hogy kötődjenek a természeti környezethez és kapcsolatokat építsenek ki, miközben kompetenciákat és magabiztosságot tanulnak, mindezt tapasztalt edzők és mentorok irányítása alatt.

A TRAIL KIDS programok során a gyerekek saját útjaikat követhetik. Mindegy, hogy versenyzel,vagy csak lazán sportolsz esetleg csak kirándulnál, egy a közös: A TERMÉSZET SZERETETE. A hangsúly nem a teljesítményen van, hanem a készségek fejlesztésén és a szabadtéri tevékenységek iránti hosszú távú elköteleződésen. Azoknak a gyerekeknek, akikben felkeltjük az érdeklődést egy sportág magasabb szinten való végzésére, a TRAIL KIDS azt javasolja, hogy várjanak serdülőkorukig, majd folytassák a tevékenységet egy magasabb szinten egy megfelelő csapatban, sportágspecifikus edző irányítása mellett.

Eseményeinkre, programjainkra a gyermekeken kivül szivesen látjuk szüleiket is akik osztoznának velünk a természet és a szabadidős sportok szeretetében. Természetesen örömmel vennénk ha csatlakoznának olyan felnőtt személyek programunkhoz akik az általuk művelt sportágat szívesen bemutatnák csapatunknak és részt vállalnának célunk végrehajtásában. 

Képek az előző évi programjainkból: 








                                                
                                            



Támogatónk








Megjegyzések