Hangya ösvény és a Szent László patak

 

2022.08.13 szombat délelőtt.

A Terepsport Club Sportegyesület és a ZÖLD Tordas civil kezdeményezés szervezésében a Szent László patak és környéke takarítását végeztük 2022.08.13-án szombaton. Reggel 8 órai kezdéssel a 15-20 fős tordasi civilekből álló csapat egyesületünk vezetőségének szervezésével a martonvásári szőlőhegy felőli kerékpáros pihenőtől a tordasi Cifra hídig és még egy kicsit tovább végezte tevékenységét. A Szent László patak és a mellette kialakításra került Hangya ösvény karbantartására irányult tevékenységünk. A fő munkálatok a patakmederből az évek alatt bedőlt fák és gallyak eltávolítása, a mederben és a Hangya ösvény környékén a szemét összeszedése. A munkálatok során több csapatra oszlott a társaság. Egyesek motoros láncfűrész segítségével darabolták fel a nagyobb törzseket és ágakat a patakmederben, míg mások kézi erővel az összedarabolt fákat a mederből kiemelték. Egy csapat a kisebb gallyak és ágak eltávolítását végezte, míg mások a szemét összeszedésével foglalatoskodtak. A csapat az E-ON által a patakba belevágott fákat is eltávolította, és a Cifra-híd környékének rendezését is elvégezte. A mederből nagy mennyiségű szemét került eltávolításra, mely két helyre a Cifra hídhoz és a kerékpáros pihenőhöz lett letárolva a további elszállításig. 

A Szent László patak mellett húzódó Hangya ösvénynek fontos szerepe van számunkra. Futóink rendszeresen érintik az adott területet edzéseik során, és ifjú hegyikerékpárosain is rendszeresen gyakorolnak az adott útvonalon. Az útvonal karbantartásával és biztonságossá tételével bízunk benne hogy minél több sportolót és túrázót tudunk az ösvény és vonzáskerületébe csábítani.  

Minden résztvevőnek, aki a munkálatokban közreműködött köszönjük hogy a szombat délelőttjét a munkálatokra szánta, mellyel egy újabb szelet Tordast tudtunk rendbe rakni és a szeméttől mentesíteni. Büszke vagyok a csapatra mellyel együtt dolgozhattam, a „TI” érdemetek, hogy környezetünk egy szellete megszépült, megtisztult.


 

                 Gaál Tamás a TSC SE elnőke


















Megjegyzések