Maráz Zsuzsa a "Spártai hősnő"



2022.01.12.-én Tordason a Hangya Művelődési házban Maráz Zsuzsa ultrafutó, edző volt vendégünk a „Sportolj, motiválunk” előadássorozat első állomásaként. 

A 18 órai kezdettel megtartott eseményen 25 fő vett részt akik meghallgathatták az extrém távokat teljesítő futónő előadását. 
Az előadáson volt szó a kezdetekről, a fokozatos fejlődésről, az egyre nagyobb távok teljesítéséről, edzésről, további tervekről. Kiemelt versenyként Zsuzsa a Sparthatlon és a Authentic Phidippides Run futóversenyről mesélt közönségének. Zsuzsa személyében egy nagyszerű sportolót és embert ismerhettünk meg és köszönjük itt is hogy vállalta hogy eljött hozzánk. 

Zsuzsa beszélgetőpartnere és az előadás levezetője Györe Márk klubtársunk volt. 










Maráz Zsuzsanna az idei (2021) Spartathlonnal teljesítette a tizedik 200 kilométer feletti versenyét. A Spartathlont (246 km) ötször teljesítette, mindegyik alkalommal dobogón végzett, illetve kétszer nyert. Az Ultrabalatonon (200+ km) négyszer állt a dobogó legfelső fokán. Idén pályacsúccsal nyerte a Korinthosz 160 km-es távját. Három alkalommal választották az év legjobb hazai női ultrafutójává. Jó pár éve edzőként is dolgozik és büszke arra, hogy folyamatosan fejlődőképes és motivált.

Az 2021-ben Ultrabalaton és a Sparthatlon után 2021 novemberében az Authentic Phidippides Run teljesítése volt a cél. Az Authentic Phidippides Run útvonalának egy része a Spartathlon pályáján halad. A futók először Athénből Spártába futnak, majd Spárta főterén a kultikus Leonidász király szobrot megérintve visszafordulnak és visszafutnak Athénba. A teljes táv 490 km. Az Authentic Phidippides Run a világ egyik leghosszabb aszfalton haladó futóversenye, amit idén hatodik alkalommal rendeztek meg 36 indulóval, köztük egyetlen női futóval, Maráz Zsuzsival. A futók november 19-én pénteken indultak. A szintidő 104 óra, ami november 23-án kedden, hazai idő szerint 13 órakor jár le. Az idei versenyt a lengyel Lukasz Sagan nyerte - saját 2019-ben futott pályacsúcsát megjavítva – 65 óra 53 perc 20 másodperc alatt ért célba. Mögötte eddig Maráz Zsuzsi és Toldi Péter ért be. Az Authentic Phidippides Run 490 km hosszú távját Zsuzsi és Péter 67 óra 54 perc és 12 másodperc alatt teljesítette.

forrás: runnersworld.hu

Megjegyzések