„Közelebb az éghez - a 8000-es hegyek világa” Sterczer Hilda


Időpont: 2022.02.16 18:00
Helyszín: Tordas Hangya Művelődési ház
2463 Tordas, Szabadság u.55.

STERCZER HILDA

A Hópárduc Alapítvány vezetője, két nyolcezres himalájai csúcs megmászója, tanító, mentálhigiénés szakember, előadó.
Tanítóként végezett 2002-ben Győrben az Apáczai Csere János Tanítóképző Főiskolán majd 4 éven keresztül dolgozott tanítónőként.
2004-ben kezdett sziklát és műfalat mászni. 2006-ban elvégezte az Alapfokú Sziklamászó Tanfolyamot és több európai mászóterepen próbálta ki magát. Ugyanebben az évben ismerte meg későbbi férjét Erőss Zsolttot. Alpesi mászásaik után megmászta a Kilimandzsárót, majd Pakisztánban 2 nyolcezres csúcsot a Gasherbrum I (8080m) valamint a Broad Peak(8051m). A következő évben magyar nőként jelenleg, is a legmagasabban állt oxigén nélkül a Makalu (8481m) csúcsa alatt 3m-rel.

2009-ben és 2011-ben születtek meg a gyermekeik, ezért abbahagyta az expedíciós hegymászást és férjét támogatta tovább a szenvedélyében. Zsolt halála után derült ki, hogy lányának nehézségei vannak a koncentráció terén. Így kezdett el foglalkozni ezzel a témával, és jutott el a fejlesztő falmászáshoz.
Barátaik ösztönzésére Scharek Viktor támogatásával 2014-ben létrejött a Hópárduc Alapítvány, melynek kuratóriumi elnöke lett.
2015-ben elvégezte az osztrák sportmászás foglalkozásvezetői képzést, 2016-2018 között pedig a SOTE Mentálhigiéné szakát.

forrás:www.hoparduc.hu


Az eseményeken való részvétel a helyszín befogadóképessége miatt korlátozott létszámú, maximum 60 fő.
Az első 60 fő regisztrációját tudjuk fogadni. A regisztráció nélkül érkezők a szabad helyek függvényében vehetnek részt az eseményen.
Ha regisztráltál az eseményre, de arra mégsem tudsz eljönni akkor kérünk hogy jelezd számunkra hogy a felszabaduló helyet másnak áttudjuk adni.

A Covid-19 járvány alakulását figyelembevéve a belépés, maszk használata mellett lehetséges.

Az előadáson való részvétel díja: 2000 Ft/fő mely a helyszínen fizetendő.


REGISZTRÁCIÓS OLDAL - kattints a szövegre az oldal megnyitásához.





Megjegyzések