Pilis Trail 2017

2016. március 4-én Piliscsabán rendezték meg a 2017-es Pilistrailt, ahol három távon lehetett indulni:

• Pilis Trail Kopasz Kör (11km/308m+) 

• Pilis Trail Félmaraton (24,2km/769m+) 
• Pilis Ultra Trail (49,5km/1888m+)

A futóversenyt a Pilisi Terepfutók Baráti Köre rendezi évről-évre. A koncepció jól láthatóan az, hogy olcsó, de jó hangulatú versenyt csináljanak, fölösleges körítés nélkül. Nem volt a versenyen többféle meleg kaja, viszonylag puritán a helyi focicsapat klubháza is, ahol öltözni lehet, sőt nem volt befutó érem sem, viszont volt remek és bőséges frissítés, jól kijelölt pálya és távtól függően 1000-3500 Ft-os nevezési díj. Nekem nagyon szimpatikus ez a hozzáállás.



Az idő remek volt, 15-16 fok, szikrázó napsütés és gyenge szellő, mondhatni tökéletes tavaszi futóidő. A pálya szinte végig száraz volt, legfeljebb néhány száz méternyi saras rész volt benne. A Pilisre jellemző meredek (sétálós) emelkedők mellett, több kilométeres lendületes lejtők és viszonylag minimális egyenes felület alkotta a pályát. A városból kifelé és a pálya végén befelé volt néhány km aszfaltos út, az erdőben pedig jellemzően széles erdei utakon ment a pálya, amit néhány km ösvény (single track) tett változatossá. 





 
Én a középső távon indultam, amit jó kis év eleji formában, 2:48 óra alatt sikerült letudni, ez 6:55-ös átlagkilométereket jelent és a 128 férfi célba érkezőből az 53. helyre volt elég.



Lejegyezte: Dr. Tóth Viktor


Támogatóink





Megjegyzések