Vulkántúra a Börzsönyben

December közepén a Börzsöny Akciócsoport szervezésében évről-évre megrendezésre kerül a fent nevezett teljesítménytúra. Sok futótársammal együtt amolyan „évzáró” futásként benn szerepel a a „naptárunkban”.

43km, 2200m szintemelkedéssel Királyrétről indulva végighullámzunk a Börzsöny legszebb részein: Nagy-Hideg-hegy, Csóványos, Salgóvár, majd újra Nagy-Hideg-hegy. A frissítőpontok kínálatából: tea, zsíroskenyér, csoki és Magyar-völgyben igazi szlovák Kelt sör, amit egyik évben sem tudunk kihagyni.


Idén Geri barátommal vágtunk neki, sok régi ismerőssel egyeztetve a rajtidőt, hogy találkozásokban se szenvedjünk hiányt. Kicsit döcögősre sikerült a reggel, így egy órás csúszással indultunk neki a Börzsönynek. Szerencsére találkozásokban így sem volt hiány.


Nekem viszonylag lassabb, alapozó tempó volt tervezve, úgyhogy ehhez igazodva túra-futás üzemmódra váltottunk. Nem mondom hogy könnyű egy ilyen szintes terepen viszonylag alacsony pulzustartományban maradni, de kitartóan próbálkoztam vele, közben persze megbeszéltük az Élet nagy dolgait.A hétközepi jó kis hidegek helyett meleget kaptunk (legalábbis december közepéhez mérten), ennek következtében sárból több fajta is kijutott: volt tocsogós-fröcsögős, helyenként ragacsos-cuppogós, máshol havas, de a sár-jég kombó sem maradt el. Hó csak helyenként maradt mutatóba, de volt napsütés, köd és szél is. Változatos arcát mutatta idén a Börzsöny.

Mindennel együtt 6 és fél óra alatt értünk körbe, a végére még maradék energiáinkból kicsit felpörgettük a tempót. A zuhanyzást bebuktuk, kárpótlásként viszont az étteremben, ahol a gulyást kaptuk, príma asztaltársaság gyűlt össze. Kiadós csacsogás és nevetgélés után ki-ki hazaindult.

Szuper nap volt, gyönyörű helyen, sok-sok kedves ismerőssel!

Szívből ajánlom mindenkinek a Börzsönyi Vulkánt, akár túrázva, akár futva!


http://www.teljesitmenyturazoktarsasaga.hu/tura?id=7456

Bóla Lia

Megjegyzések